Koolituste kalender

Valikud rakenduvad automaatselt

01. september - 30. september

18.september.2024

Enesekontrolliplaani (HACCP) koostamine

Enesekontrolliplaani (HACCP) koostamine

Täienduskoolitus toidukäitlejatele enesekontrolli vajalikkusest ja enekontrolliplaani (HACCP) koostamisest, et järgida kehtestatud nõudeid, tunda koostamise põhimõtteid ja etappe, analüüsida ettevõtte riske ja meetmeid nende ennetamiseks, tunda valideerimise, verifitseerimise ja seire vajalikkust ning dokumenteerimise nõudeid.

Sihtgrupp: Toidukäitlejad (kokad, toitlustusteenindajad. teenindustöötajad) ja toidu teabe ning enesekontrolliplaani eest avstutavad isikud.

Aeg: 18.september  2024.a. kl 10 - 17

Maht: 8 akad tundi

Koolitaja: Maarja Mathias - täiskasvanute koolitaja (rahv. tase 7 koolitajate koolitaja) ja ettevõtja - Foodinspect OÜ, kvalifikatsioonid: FSSC2200, M&S Field to Fork auditor, HACCP, BRC.

Õpiväljundid. Koolitsue lõpuks õppija:

Teab enesekontrolli nõudeid, HACCP põhimõtteid ning etappe;

Oskab sätestada vajalike eeltingimuste programmi, koostada ja analüüsida ettevõtte riske ja määrata kriitilisi kontrollpunkte;

Mõistab valideerimise, verifitseerimise ja seire vajalikkust;

Tunneb enesekontrolli ja HACCP süsteemi dokumenteerimise nõudeid.

Õppe sisu.

Auditoorne töö: 6 tundi

Enesekontrolliplaan kui toidukäitleja kohustus;

Juhendid vastavalt valdkonnale;

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) 7 põhimõtet ja 12 etappi;

Eeltingimuste programm;

Ohtude analüüs ja ennetavad meetmed;

Kriitilised kontrollpunktid ja nende määramine;

Valideerimine, verifitseerimine ja seire;

Dokumenteerimine;

Enesekontrolli ja HACCP kogemused;

Praktiline töö: 2 tundi

HACCP eksam: kirjalik test ja tagasiside.

 

Koolitus on tasuline. koolituse hind 1 osalejale on 120 eur (sisaldab kõiki õppematerjale).

Info ja registreerimine

tel 56905389, 7850817

e-post: terje.kruusalu@ewers.ee

Õppekava

Registreerimine 

 

 

18.september.2024

Toiduohutus ja toiduhügieen

Toiduohutuse ja toiduhügieeni koolitus - see on koolitus, mis aitab ettevõtjal ja toidu käitlejatel toidohutust kontrolli all hoida ning ettevõtlusest ja oma tööst rohkem rõõmu tunda.

Koolitus on mõeldud kõikidele toidukäitlejatele - kokkadele, abikokkadele, toitlustusteenindajatele, laatadel/messidel toidu müüjatele.

Töötajatel on kohustus läbida toiduhügieeni koolitus, et omandada teadmised ja oskused toiduohutusest ja -hügieenist.

Koolituse aeg: 18.september 2024.a. kl 10 - 17

Maht: 8 tundi (koolitus koos toiduhügieeni eksamiga)

Sihtrühm: Toitlustusettevõtete töötajad, kõik toidukäitlejad; Kokad, abikokad, toitlustusteenindajad jt toidukäitlejad, kes vajavad teadmisi ja oskusi toiduohutusest ja -hügieenist.

Grupi suurus: 12 inimest

Õpiväljundid. Koolituse lõpuks õppija:

Teab ja tunneb toiduhügieeni ja -ohutuse nõudeid;

Järgib toidukäitlemisel kehtestatud nõudeid, et tagada toiduohutus ja toiduhügieen.

HIndamismeetodid: Toiduhügieeni eksami sooritamine: kirjalik test.

Koolituse tulemus on "arvestatud", kui auditoorne ja praktiline töö on täies mahus läbitud, õpiväljundid saavutatud ja test sooritatud positiivsele tulemusele (vähemalt 80% õigeid vastuseid).

Tulemuse "arvestatud" puhul omistatakse koolitsue lõpetajale tunnistus.

Õppe sisu

Auditoorne töö: 6 tundi

Toiduohutuse alused;

Toitu käsitlev seadusandlus;

Toidu füüsiline, keemiline, mikrobioloogiline saastumine;

Allergeenid;

Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgitused ja infektsioonid;

Temperatuuri kontroll;

Hoonete ja seadmete disain, puhastus ja desinfitseerimine;

Jäätmemajandus;

Puhastamine, desinfitseerimine, kahjuritõrje;

Isiklik hügieen ja töötajate koolitamine;

Enesekontrolliplaan.

Praktiline töö: 2 tundi

Toidu käitlemine õppeköögis;

Toiduhügieeni eksam: kirjalik test ja tagasiside.

Koolitaja:  Maarja Mathias – täiskasvanute koolitaja (rahv. tase 7 koolitajate koolitaja); haridustase: kõrgharidus; üle 10 a. töökogemust Suurbritannias – toidusektoris. Läbinud koolitused FSSC2200, M&S Field to Fork auditor, HACCP, BRC. Viinud auditeerimiseks läbi toiduohutusprogramme enamikele UK/Euroopa suurtoidukettidele ja kohvikutele (M&S, Tesco, Sainsbury, Lidl, Aldi, Spar, Costa, Pret, Boost jt.). Koolitaja omab auditeerimiskogemust mitmetes Euroopa toidutehastes ja on suhelnud igapäevaselt erinevate tootjatega üle maailma - head kogemused Euroopa, Dubai, Skandinaavia, USA turgudel, sh tootearenduses.

Täpsem info ja koolitusele registreerumine:

tel 785 0817, 5690 5389

e-post: terje.kruusalu@vkhk.ee

Õppekava

Registreerimine kuni 18.04.2024.a.

Koolitus on tasuline. Koolituse maksumus osalejale: 45 eurot (koolituse hind sisaldab õppematerjale).