Täienduskoolitus kokkadele: Teadlik toitumine ning taime- ja eritoitude valmistamine

03. October 2022 - 07. November 2022

Täienduskoolitus kokkadele: Teadlik toitumine ning taime- ja eritoitude valmistamine

Koolituse aeg: 3.10 - 7.11.2022.a.

Koolitus toimub 3.10, 10.10, 17.10, 21.10, 24.10, 31.10, 7.11 kl 16 - 20 (19.15).

Maht: 39 tundi

Sihtrühm: Toitlustusettevõtete töötajad: kokad, abikokad; töötajad, kes vajavad teadmisi ja oskusi teadlikust toitumisest, tervisliku toidu, taime- ja eritoitude valmistamisest.

Grupi suurus: 12 osalejat

Õppe alustamise nõuded: Toitlustusettevõttes töötamise ja toiduvalmistamise kogemus

Koolituse lõpuks õppija:

Teab teadliku toitumise ja tervisliku toiduvalmistamise aluseid ning kasutab õiget terminoloogiat ja nende tähiseid;

Oskab menüüdes kasutada taime- ja eritoite;

Oskab asendada taime- ja eritoitudes vastavalt vajadustele ja nõuetele tooraineid;

Valmistab taime- ja eritoite vastavalt retseptidele;

Järgib toiduvalmistamisel tervise- ja tööohutusnõudeid.

Õppe sisu:

Auditoorne töö: 16 tundi

Tervisliku ja tasakaalustatud toitumise alused, toitumissoovitused (toidupüramiid, taldrikureegel jm); Toitumishäired; Tervislik kaalulangetus;

Tervislikud toiduvalmistamise viisid (idandamine, hapendamine jm);

Tasakaalustatud menüü koostamine;

Taimetoitlus ja veganlus;

Toidutalumatused ja allergiad;

Gluteenitalumatus; Laktoosi - ja kaseiini talumatus;

Diabeet ja toitumine;

Võimalikud asendajad rukki-, odra-, nisu- ja kaeratoodetele;

Menüü koostamise põhimõtted piimatoodete asendamiseks;

Erinevad toidugrupid - köögiviljad; kaunviljad; teraviljad; pähklid, seemned ja seened; puuviljad ja marjad taimsete toitude ja eritoitude valmistamisel;

Loomsete toorainete asendamine – erinevate taimsete alternatiivide tutvustus (sojatooted, taimsed piimad ja koored, taimsed kotletid), toitained, kasulikkus, ettevalmistamine, kasutamine toidus

Praktiline töö: 23 tundi

Menüüde koostamine, kasutades taime- ja eritoite;

Eritoitude valmistamine vastavalt retseptidele:

gluteenivabad toidud, laktoosivabad toidud;

Taimetoitude valmistamine vastavalt retseptidele.

Koolitajad: 

Triin Muiste – koolitaja ja toitumisterapeut, kokk tase 4 ning ettevõtja ja Tervisekooli lektor.

Renate Hirschon – Võrumaa Kutsehariduskeskuse toitlustuse valdkonna kutseõpetaja, kokk tase 5, täiskasvanute koolitaja kogemus üle 15 aasta.

Liilia Raik - koolitaja ja kutseõpetaja, tase 6 ning pagar-kondiiter, tase 4 ja toitumisnõustaja.

Maire Vesingi – Olustvere TMK koka eriala kutseõpetaja, kokk tase 5, koolitaja ja toitumisterapeut ja toitumisnõustaja.

Täpsem info ja registreerumine:

tel 785 0817, 5690 5389

e-post: terje.kruusalu@vkhk.ee

Õppekava

Registreerumine

Look more trainings
Published 11.04.2022. Last changed 07.09.2022.