Toiduohutus ja toiduhügieen
Toiduohutuse ja toiduhügieeni koolitus - see on koolitus, mis aitab ettevõtjal ja toidu käitlejatel toidohutust kontrolli all hoida ning ettevõtlusest ja oma tööst rohkem rõõmu tunda.
Koolitus on mõeldud kõikidele toidukäitlejatele - kokkadele, abikokkadele, toitlustusteenindajatele, laatadel/messidel toidu müüjatele.
Töötajatel on kohustus läbida toiduhügieeni koolitus, et omandada teadmised ja oskused toiduohutusest ja -hügieenist.
Koolituse aeg: 18.september 2024.a. kl 10 - 17
Maht: 8 tundi (koolitus koos toiduhügieeni eksamiga)
Sihtrühm: Toitlustusettevõtete töötajad, kõik toidukäitlejad; Kokad, abikokad, toitlustusteenindajad jt toidukäitlejad, kes vajavad teadmisi ja oskusi toiduohutusest ja -hügieenist.
Grupi suurus: 12 inimest
Õpiväljundid. Koolituse lõpuks õppija:
Teab ja tunneb toiduhügieeni ja -ohutuse nõudeid;
Järgib toidukäitlemisel kehtestatud nõudeid, et tagada toiduohutus ja toiduhügieen.
HIndamismeetodid: Toiduhügieeni eksami sooritamine: kirjalik test.
Koolituse tulemus on "arvestatud", kui auditoorne ja praktiline töö on täies mahus läbitud, õpiväljundid saavutatud ja test sooritatud positiivsele tulemusele (vähemalt 80% õigeid vastuseid).
Tulemuse "arvestatud" puhul omistatakse koolitsue lõpetajale tunnistus.
Õppe sisu
Auditoorne töö: 6 tundi
Toiduohutuse alused;
Toitu käsitlev seadusandlus;
Toidu füüsiline, keemiline, mikrobioloogiline saastumine;
Allergeenid;
Toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgitused ja infektsioonid;
Temperatuuri kontroll;
Hoonete ja seadmete disain, puhastus ja desinfitseerimine;
Jäätmemajandus;
Puhastamine, desinfitseerimine, kahjuritõrje;
Isiklik hügieen ja töötajate koolitamine;
Enesekontrolliplaan.
Praktiline töö: 2 tundi
Toidu käitlemine õppeköögis;
Toiduhügieeni eksam: kirjalik test ja tagasiside.
Koolitaja: Maarja Mathias – täiskasvanute koolitaja (rahv. tase 7 koolitajate koolitaja); haridustase: kõrgharidus; üle 10 a. töökogemust Suurbritannias – toidusektoris. Läbinud koolitused FSSC2200, M&S Field to Fork auditor, HACCP, BRC. Viinud auditeerimiseks läbi toiduohutusprogramme enamikele UK/Euroopa suurtoidukettidele ja kohvikutele (M&S, Tesco, Sainsbury, Lidl, Aldi, Spar, Costa, Pret, Boost jt.). Koolitaja omab auditeerimiskogemust mitmetes Euroopa toidutehastes ja on suhelnud igapäevaselt erinevate tootjatega üle maailma - head kogemused Euroopa, Dubai, Skandinaavia, USA turgudel, sh tootearenduses.
Täpsem info ja koolitusele registreerumine:
tel 785 0817, 5690 5389
e-post: terje.kruusalu@vkhk.ee
Registreerimine kuni 18.04.2024.a.
Koolitus on tasuline. Koolituse maksumus osalejale: 45 eurot (koolituse hind sisaldab õppematerjale).