Arvutipõhine menüüde ja kalkulatsioonide koostamine ja kaloraaži arvutamine
Koolituse aeg: 3.03 - 3.04.2025.a.
Ajakava: 3., 6., 10., 17., 20., 24., 31.03 ja 3.04 (E, N) kl 16 - 19.45
Koolituse koht: Võrumaa Haridus- ja Tehnoloogiakeskuse peahoone, II korrus, ruum 210 seitsmel esimesel koolituspäeval; viimane koolituspäev õppeköögis I korruse paremas tiivas.
Maht 39 tundi
Sihtrühm: Koolitus on mõeldud teenindusvaldkonna spetsialistidele - väikeettevõtete juhtidele, teenindus- ja toitlustusjuhtidele, kokkadele, abikokkadele, kes tegelevad igapäevatöös menüüde koostamise, toodete omahindade ja müügihindade kujundamise, menüüde ja kalkulatsioonide koostamise ning arvutustega, sh kaloraaži arvutamisega.
Grupi suurus: 12 inimest
Õppe alustamise nõuded: Arvuti kasutamise algoskused, kasuks tuleb töökogemus toitlustuse valdkonnas
- Oskab koostada menüüd lähtuvalt kliendirühmast ja ettevõtte äriideest;
- oskab kasutada tabelarvutusprogrammi;
- oskab kujundada oma- ja müügihinda, arvestades kaonormide ja kuludega töötlemisel;
- oskab koostada tehnoloogilisi kaarte ning arvutab kaloraaži arvutis.
Õppe sisu:
Auditoorne töö: 9 tundi
- Menüü olemus, tähtsus ja koostamise põhimõtted, põhitoidukordade menüüd;
- menüü lähtuvalt kliendi soovidest ja sündmusest, teenuse pakkumise ajast ning kohast;
- tervisliku toitumise põhimõtted, söögikorrad, eritoitumine – laktoosi- ja gluteenitalumatus, taimetoitlus.
Praktiline töö: 30 tundi
- Tabelarvutusprogrammi kasutamine;
- arvutiga toitudele ja jookidele nõuetekohased tehnoloogia- ja kalkulatsioonikaartide koostamine;
- Arvutis kalkuleerimisel toiduainete asendamine, nt eritoitumisega klientidele.
Koolitaja:
Liilia Raik- Võrumaa Haridus- ja Tehnoloogiakeskuse kutseõpetaja toitlustuse alal, töökogemus ettevõtjana. Kutsed: kutseõpetaja tase 6; pagar tase 4, kondiiter tase 4 ja vanemkokk tase 5.
Täpsem info ja registreerumine:
tel: 785 0818; 5667 0850
e- post: merle.vilson@ewers.ee