ESG toidutootmises

07. november 2024 - 28. november 2024

Hind0

ESG toidutootmises

7.11 - 28.11.2024

Koolitus toimub 7.11, 20.11, 21.11, 27.11 ja 28.11.2024 kl 10 - 17

Sihtrühm: Toiduainete töötlemisega ja/või tootmisega tegelevate ettevõtete juhid ja töötajad, sh väike- ja mikroettevõtete juhid, tootmisjuhid, tehnoloogid, toiduvalmistajad ja -töötlejad,  jt töötajad, kes vajavad juhtimis- ja tehnoogiaalaseid teadmisi ning oskusi, samuti toiduainete töötlemisega või selles valdkonnas ettevõtlusega alustajaid.

Grupi suurus: 12 osalejat

Õppe alustamise nõuded: eraldi nõudeid ei ole, kasuks tuleb kogemus toiduainete tootmisel ja töötlemisel.

Koolituse lõpuks õppija: 

teab ja tunneb ESG põhimõtteid toiduainete töötlemisel;

teab ja tunneb toidutootmise ja  töötlemise standardeid ja regulatsioone;

oskab ESG põhimõtteid ja tegevusi ettevõttes planeerida ning teab, kuidas neid rakendada;

oskab koostada ESG jätkusuutlikku strateegiat ettevõttes.

Õppe sisu:

Auditoorne töö: 16 tundi

ESG ehk jätkusuutliku ettevõtluse põhimõtted;

ESG ettevõtte arengustrateegia;

Keskkonna- (Environment), sotsiaalsete (Social) ja juhtimisalaste (Governance) tegurite arvestamine toidutootmises;

Nõuded ja regulatsioonid toidutootmises; Euroopa Liidu alusdokumendid ja tegevuskavad;

ESG rakendamine toidutootmises ja ettevõttes tervikuna;

Keskkonnaalane vastutus;

Tooraine, keskkonnasäästlik tooraine hankimine;

Tooraine jätkusuutlikkus ja selle tagamine;

Standardid toidutootmises;

Toiduohutus ja -hügieen toidutootmises;

Tooraine jätkusuutlikkuse hindamine;

Sertifitseerimine ja sertifitseerimissüsteemid toidutootmises;

Kohaliku tooraine väärindamine;

Tooraine hankimise põhimõtted;

Ringmajandus toidutootmises;

Keskkonnasõbralikud pakendilahendused, jäätmemajandus  ja taaskasutus;

Toidujäätmete vähendamine ja minimeerimine;

Jätkusuutlik areng toidutootmises.

Praktiline töö: 23 tundi

ESG tegevused ettevõtte strateegias;

Keskkonnategevused, nende kaardistamine ja hindamine - mõju kliimasoojenemisele ja elurikkusele; kasvuhoonegaasid (CO2 jalajälg), energiakasutus, jäätmekäitlus, ressursitõhusus;

Sotsiaalsed tegevused, nende kaardistamine ja hindamine – hea töökeskkond ja sotsiaalse keskkonna arendamine (panus kogukonda ja keskkonda) – töötajad, personalitöö ja -juhtimine, töökeskkond ja heaolu, mitmekesisus, võrdsed võimalused, kogukond, ühiskond;

Ettevõtte juhtimistegevused, nende kaardistamine ja hindamine – läbipaistvus, juhtimine ja juhtkond, ärieetika, õiguslik käitumine, riskide eesmärkide seadmine. juhtimine

Riskianalüüs ettevõttes ESG rakendamisel – ohud ja võimalused;

Ettevõtte jätkusuutliku strateegia koostamine;

Parimate praktikate ja kogemustega tutvumine toidutootmisettevõtetes, sh mahetoidutootmise ettevõtetes.

Koolitaja: Maarja Mathias - täiskasvanute koolitaja (rahvusvaheline tase 7 koolitajate koolitaja); haridustase: kõrgharidus; üle 10 aasta töökogemust Suurbritannias. Maarja on spetsialiseerunud kvaliteedihaldusele, keskkonna- ja tööohutusele ning omab laialdasi teadmisi standardite integreerimisest toiduohutuse ja -kvaliteedi juhtimisse. Viimastel aastatel on Maarja keskendunud ESG strateegiatele ning rakendanud ESG hõlmavaid integreeritud süsteeme, sealhulgas ISO 14001, ISO 45001, ISO 9001 ja B-corp. 

Õppekava

Registreerumine

tel: 785 0817, 5690 5389

e-post: terje.kruusalu@ewers.ee

Vaata rohkem koolitusi
Avaldatud 20.09.2024. Viimati muudetud 15.10.2024.