ESG toidutootmises

23. oktoober 2024 - 21. november 2024

Hind0

ESG toidutootmises

23.10 - 21.11.2024

Koolitus toimub 23.10, 24.10, 7.11, 20.11, 21.11.2024 kl 10 - 17

Sihtrühm: Toiduainete töötlemisega ja/või tootmisega tegelevate ettevõtete juhid ja töötajad, sh väike- ja mikroettevõtete juhid, tootmisjuhid, tehnoloogid, toiduvalmistajad ja -töötlejad,  jt töötajad, kes vajavad juhtimis- ja tehnoogiaalaseid teadmisi ning oskusi, samuti toiduainete töötlemisega või selles valdkonnas ettevõtlusega alustajaid.

Grupi suurus: 12 osalejat

Õppe alustamise nõuded: eraldi nõudeid ei ole, kasuks tuleb kogemus toiduainete tootmisel ja töötlemisel.

Koolituse lõpuks õppija: 

teab ja tunneb ESG põhimõtteid toiduainete töötlemisel;

teab ja tunneb toidutootmise ja  töötlemise standardeid ja regulatsioone;

oskab ESG põhimõtteid ja tegevusi ettevõttes planeerida ning teab, kuidas neid rakendada;

oskab koostada ESG jätkusuutlikku strateegiat ettevõttes.

Õppe sisu:

Auditoorne töö: 16 tundi

ESG ehk jätkusuutliku ettevõtluse põhimõtted;

ESG ettevõtte arengustrateegia;

Keskkonna- (Environment), sotsiaalsete (Social) ja juhtimisalaste (Governance) tegurite arvestamine toidutootmises;

Nõuded ja regulatsioonid toidutootmises; Euroopa Liidu alusdokumendid ja tegevuskavad;

ESG rakendamine toidutootmises ja ettevõttes tervikuna;

Keskkonnaalane vastutus;

Tooraine, keskkonnasäästlik tooraine hankimine;

Tooraine jätkusuutlikkus ja selle tagamine;

Standardid toidutootmises;

Toiduohutus ja -hügieen toidutootmises;

Tooraine jätkusuutlikkuse hindamine;

Sertifitseerimine ja sertifitseerimissüsteemid toidutootmises;

Kohaliku tooraine väärindamine;

Tooraine hankimise põhimõtted;

Ringmajandus toidutootmises;

Keskkonnasõbralikud pakendilahendused, jäätmemajandus  ja taaskasutus;

Toidujäätmete vähendamine ja minimeerimine;

Jätkusuutlik areng toidutootmises.

Praktiline töö: 23 tundi

ESG tegevused ettevõtte strateegias;

Keskkonnategevused, nende kaardistamine ja hindamine - mõju kliimasoojenemisele ja elurikkusele; kasvuhoonegaasid (CO2 jalajälg), energiakasutus, jäätmekäitlus, ressursitõhusus;

Sotsiaalsed tegevused, nende kaardistamine ja hindamine – hea töökeskkond ja sotsiaalse keskkonna arendamine (panus kogukonda ja keskkonda) – töötajad, personalitöö ja -juhtimine, töökeskkond ja heaolu, mitmekesisus, võrdsed võimalused, kogukond, ühiskond;

Ettevõtte juhtimistegevused, nende kaardistamine ja hindamine – läbipaistvus, juhtimine ja juhtkond, ärieetika, õiguslik käitumine, riskide eesmärkide seadmine. juhtimine

Riskianalüüs ettevõttes ESG rakendamisel – ohud ja võimalused;

Ettevõtte jätkusuutliku strateegia koostamine;

Parimate praktikate ja kogemustega tutvumine toidutootmisettevõtetes, sh mahetoidutootmise ettevõtetes.

Koolitaja: Maarja Mathias – täiskasvanute koolitaja (rahvusvaheline tase 7 koolitajate koolitaja); haridustase: kõrgharidus; üle 10 a. töökogemust Suurbritannias – toidusektoris. Läbinud koolitused FSSC2200, M&S Field to Fork auditor, HACCP, BRC. Viinud auditeerimiseks läbi toiduohutusprogramme enamikele UK/Euroopa suurtoidukettidele ja kohvikutele (M&S, Tesco, Sainsbury, Lidl, Aldi, Spar, Costa, Pret, Boost jt.). Koolitaja omab auditeerimiskogemust mitmetes Euroopa toidutehastes ja on suhelnud igapäevaselt erinevate tootjatega üle maailma - head kogemused Euroopa, Dubai, Skandinaavia, USA turgudel, sh tootearenduses.

Õppekava

Registreerumine

tel: 785 0817, 5690 5389

e-post: terje.kruusalu@ewers.ee

Vaata rohkem koolitusi
Avaldatud 20.09.2024. Viimati muudetud 20.09.2024.