Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
4. taseme kutsekeskharidusõpe | statsionaarne koolipõhine (päevane) | põhiharidus või vähemalt 22-aastane põhihariduseta | 3 aastat |
Kes on toitlustusteenindaja ja mida ta oskab?
Toitlustusteenindaja on klienditeenindaja, kes töötab restoranis, kohvikus, pubis, ööklubis või cateringi ettevõtetes. Teenindusprotsessi käigus võtab toitlustusteenindaja vastu kliendid, esitleb tooteid ja teenuseid, nõustab kliente ning võtab vastu tellimusi.
Toitlustusteenindaja oskab valmistada lihtsamaid toite ja serveerida erinevaid roogi, tulenevalt klientide vajadustest ja soovidest. Kelner-ettekandja on firma visiitkaart – neil on oluline roll, et ettevõte pälviks klientide usalduse ja heakskiidu.
Kuidas toitlustusteenindajaks õppida saab?
Eeldus alustamiseks: põhiharidus
Õppevorm: statsionaarne koolipõhine (päevane) õpe
Õppeaeg: 3 aastat
Ettevõttepraktika maht: 36 EKAP (ca 936 astronoomilist tundi)
Õppekava läbimisel sooritatakse kelneri 4. taseme kutseeksam.
Mida õpitakse?
Omandatakse teadmised majutamise ja toitlusvaldkonna alusest, toitlustusteenindusest, toiduvalmistamisest, joogiõpetusest, restorani- ja peoteenindusest. Lisaks erialastele teadmistele õpitakse üldharidusaineid − kooli lõpetamisel omandatakse kutsekeskharidus.
Mis saab edasi?
Heade kelner-ettekandjate jaoks on tööpakkumisi piisavalt. Karjääri edenedes võib kelner-ettekandjast saada vahetuse ülem, teenindusjuht või ta võib luua ka oma ettevõtte. Parimatel kelner-ettekandjatel on suured eeldused saada tippkelneriks.
Kontakt
- Nimetus Viibeke Turba
- E-mail viibeke.turba@ewers.ee