Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
3. taseme kutseõpe | statsionaarne koolipõhine (päevane) | haridusnõudeta | 1 aasta |
Kes on abikokk ja mida ta oskab?
Abikokk abistab kokka toitude valmistamisel ja serveerimisel, eeltöötleb toiduaineid, külmtöötleb köögivilju, valmistab vastavalt juhendile köögivilja-, teravilja- ja pastalisandeid ning -toite. Ta teeb puhastus- ja koristustöid, töötab meeskonnas koka juhendamisel.
Kuidas abikokaks õppida saab?
Eeldus alustamiseks: haridusnõudeta, sobib ka lihtsustatud õppekava õpilastele.
Õppevorm: statsionaarne koolipõhine (päevane) õpe
Õppeaeg: 1 aasta
Ettevõttepraktika maht: 15 EKAP (ca 390 astronoomilist tundi)
Mida õpitakse?
Õpingute vältel omandatakse järgmised kompetentsid:
- töö planeerimine ja korraldamine;
- kaupade haldamine;
- toidutoorme eeltöötlemine;
- toitude valmistamine, teenindamine.
- Õpingute lõpus sooritatakse abikoka 3. taseme kutseeksam.
Mis saab edasi?
Õpingute lõppedes omandab õpilane teadmised ja praktilised oskused töötamaks koka juhendamisel suurköökides või restoranides ja teistes toitlustusteenust pakkuvates ettevõtetes.
Kontakt
- Nimi Viibeke Turba
- E-post viibeke.turba@ewers.ee