Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
4. taseme kutseõpe | sessioonõpe mittestatsionaarne või töökohapõhine | põhiharidus | 2 aasta |
Kes on kokk ja mida ta oskab?
Kokk käitleb toiduaineid, kasutades mitmesuguseid külm- ja kuumtöötlemise võtteid ning valmistab ja serveerib toite juhendi järgi. Kokk valmistab toitu vastavalt klientide vajadustele ja soovidele.
Kuidas kokaks õppida saab?
Eeldus alustamiseks: põhiharidus
Õppevorm: mittestatsionaarne või töökohapõhine õpe, ühel päeval nädalas
Õppeaeg: 2 aastat
Ettevõttepraktika maht: 30 EKAP (ca 780 astronoomilist tundi)
Õppekava läbimisel sooritatakse koka 4. taseme kutseeksam.
Mida õpitakse?
Koka erialal õppides saad omandada vajalikud teadmised ja oskused selleks, et töötada enesekindlalt ja väärikalt oma ameti kaaslaste seas. Lisaks söögivalmistamisele saad palju uusi teadmisi lauakatmisest, joogiõpetusest, serveerimisest ning erinevate rahvaste tavadest ja kommetest.
Mis saab edasi?
Koka eriala lõpetanud ootab kindel töö restoranides, hotellides, kohvikutes, baarides, pubides, sööklates, koolides, lasteaedades, haiglates, kiirtoitlustus- ja peoteenindusettevõtetes ning suurköökides. Võimekatest kokkadest kasvavad välja peakokad, toitlustusjuhid, oma toidukoha omanikud. Edasiõppimise võimalus vanemkokk tase 5 erialal.
Kontakt
- Nimi Viibeke Turba
- E-post viibeke.turba@ewres.ee